MAE: România mai are de îndeplinit o singură condiție pentru ridicarea vizelor de acces în SUA

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, consideră că este necesară o campanie de informare astfel încât românii să ştie care sunt elementele de refuz ale autorităţilor americane legate de cererile de viză. Astfel,  cei care nu îndeplinesc condiţiile nu ar mai aplica în număr mare iar ultima cerință în cadrul programului  Visa Waiver ar fi îndeplinită.

Ministrul susține că este nevoie de o mai bună colaborare și cu autoritățile americane, pe acest subiect.

Am subliniat încă de la discuţia pe care am avut-o în martie şi voi relua această argumentaţie că este nevoie să ştim aceste elemente de refuz care sunt la baza acestor respingeri ale cererilor de viză pentru că în felul aceasta putem să calibrăm o campanie de informare publică, de conştientizare publică în aşa fel încât cei care aplică pentru o astfel de viză, dacă nu îndeplinesc condiţiile pe care autorităţile americane le cer şi le verifică în fiecare caz în parte, să nu aplice, pentru că este evident că cererea va fi respinsă”, a explicat ministrul Afacerilor Externe la Antena3.

Este vorba de o rată de refuz care să nu depăşească 3% și care este de mai bine de trei ori mai mare în prezent.

În momentul de faţă suntem la un procent de 10,14%. E nevoie de această campanie de conştientizare publică pe care ne dorim să o demarăm, dar pe care nu am putut să o declanşăm până acum pentru că am vrut să cunoaştem exact care sunt aceste motive ale respingerii cererilor de viză”, a mai afirmat Bogdan Aurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...