Magdalena Niculescu, directoare incompatibilă din Ministerul de Interne, se vrea secretar general la Ministerul Transporturilor

O fostă directoare din Ministerul Economiei declarată incompatibilă de ANI și Curtea de Apel București vrea cu orice preț să fie impusă ca secretar general al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Jocuri de culise pe linia… incompatibilității

Prin ieșirea USR de la guvernare, o serie de apropiați ai fostului ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, urmează să fie trimiși acasă. Printre aceștia se numără și secretarul general al acestui minister, Ramona Moldovan.

Potrivit informațiilor noastre, în locul Ramonei Moldovan ar urma să vină directorul adjunct al Corpului de control din Ministerul Afacerilor Interne, Magdalena Niculescu, și se fac presiuni mari la PNL în acest sens.

Numai că Magdalena Niculescu a mai fost la Ministerul Transporturilor pe funcția de secretar general adjunct iar la ora actuală are mari probleme cu integritate, ceea ce ar face cam imposibilă revenirea ei în Palatul CFR de lângă Gara de Nord din București.

De la mine, pentru mine, ca să fie bine tot pentru… mine

La începutul lunii octombrie 2020, Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Magdalena Niculescu, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost director în Ministerul Economiei, s-a aflat în conflict de interese pentru că și-a avizat propria numire în funcție. 

Potrivit comunicatului ANI, în calitate de director al Direcţiei Juridice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Economiei, Magdalena Niculescu a avizat, în anul 2018, trei ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăţi de către Adunarea Generală a Acţionarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societăţii, precum şi în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii.

Ca atare, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, Magdalena Niculescu a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei. Practic, Magdalena Niculescu a centrat și tot ea a dat cu capul!

Magdalena Niculescu, banii înapoi și ANI trebuie să meargă mai departe

După ce a fost declarată în conflict de interese de ANI, Magdalena Niculescu a plecat din Ministerul Transporturilor și a ajuns în ograda Ministerului Afacerilor Interne pe funcția de director adjunct al Corprului de control. Între timp, ea a dat în judecată ANI (Dosar nr. nr.6119/2/2020), dar fără succes, iar decizia pronunțată ieri de Curtea de Apel București confirmă că s-a aflat în conflict de interese pentru că și-a avizat propria numire în funcție.

„Respinge ca nefondată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În caz de exercitare a căii de atac, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi, 16.09.2021, în condiţiile art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se menționează în Hotărârea Curții de Apel București (vezi documentul în facsimil).

Așadar, prin avizarea propriei numiri în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al unei societăţii comerciale de sub tutela Ministerului Economiei, Magdalena Niculescu a încasat ilegal venituri totale în cuantum de 22.088 lei. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...