Magistrații păstrează acuzațiile de incompatibilitate pentru care e cercetată Clotilde Armand

Magistrații Curții de Apel București au decis să păstreze raportul de evaluare prin care Agenția Națională de Intergitate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, de conflict de interese și incompatibilitate.

Decizia nu este definitivă și are drept de recurs în cinci zile de la comunicare.

Conform ANI, primarul Sectorului 1 s-a auto-numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, finanțat din fonduri europene, ceea ce i-a adus „un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 de lei”.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

PSD cere suspendarea edilului

După hotărârea de luni a Curții de Apel București, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand și să aplice aceleași principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzați de incompatibilitate și fapte penale.
„USR nu mai poate da vina pe „ineficiența” și „lipsa de credibilitate” a Agenției Naționale de Integritate. Hotărârea Curții de Apel București confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală și legea incompatibilităților. Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanței de judecată ar trebui să determine o reacție adecvată din partea USR, după aceeași măsură pe care acest partid o aplica adversarilor săi politici.
Conform conduitei de integritate pe care o solicita cu vehemență altor formațiuni politice, USR ar trebui să dispună de urgență suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, până când aceasta „își va demonstra nevinovăția” în fața instanțelor de judecată.
După decizia de luni a Curții de Apel București, orice zi în care primarul Sectorului 1 continuă să fie membru de frunte USR reprezintă o bătaie de joc la adresa alegătorilor.
Cât timp conducerea USR va continua să-și protejeze colegii penali, acest partid nu mai are niciun drept să se erijeze în postura de reper moral al clasei politice din România”, solicită PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Adina Banea a realizat profilul psihologic si vestimentar al liderului AUR, George Simion

Cine ești tu, domnule George Simion, atunci când ești singur?

Neconvențional cu Adina Banea. Designerul și psihologul Adina Banea ne va prezenta, începând de azi, o dată pe săptămână, câte un profil psihologic și...