MAI a anunțat radarele și echipajele de poliție care vor fi în stradă în minivacanță

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat măsurile luate pentru ca românii să se bucure în siguranță de minivacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale. MAI vrea să reducă numărul de accidente rutiere grave prin prezența numeroasă a polițiștilor rutieri. Aceștia îi au în sprijin pe piloții de la IGAv care vor monitoriza traficul de la înălțime.

Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o mobilitate crescută a populației, polițiștii vor avea acțiuni de amploare pe drumurile publice. Ei vor fi prezenți cu mai multe radare pe cele mai solicitate artere de circulație. Echipajele rutiere se vor concentra și pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult, stațiunile turistice și punctele cu risc ridicat de producere a unor accidente.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog a anunțat că începând de mâine, în fiecare zi, la nivel național vor acționa aproape 25.000 de cadre MAI.

Arterele rutiere împânzite de radare! Șoferii vitezomani nu au nicio șansă!

Zilnic, vor fi în stradă, peste 1.600 de polițiști de la Rutieră pentru fluidizarea traficului. Polițiștii vor acționa cu peste 300 de radare pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză. Pentru eficientizarea intervențiilor în zonele cu probleme, echipajele rutiere vor beneficia de sprijin aerian din partea elicopterelor Inspectoratului General de Aviație.

„De asemenea, în toată țara, vor fi organizate acțiuni pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan după ce consumă alcool sau droguri.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere, să adopte permanent o conduită preventivă și să se informeze din timp cu privire la traseele aglomerate și la eventualele rute ocolitoare.”, mai precizează MAI.

Aproape 1 milion de persoane participă la Slujba de Înviere

În Noaptea de Înviere, patrulele de ordine publică și pompierii vor avea în atenție lăcașurile de cult. La peste 2.000 de lăcașuri de cult se preconizează prezența unui număr semnificativ de credincioși. Estimarea MAI este de peste 830.000 de persoane.

Cele mai importante slujbe religioase din punct de vedere al prezenței vor avea loc în municipiul București la Palatul Patriarhiei și Biserica Sf. Treime, dar și în județul Galați la Catedrala Sf. Andrei unde sunt așteptați peste 6.000 de credincioși.

Angajații MAI vor avea în atenție prevenirea incidentelor favorizate de aglomerație și supravegherea respectării măsurilor anti-incendiu. Ei ne asigură și de intervenții rapide atunci când cetățenii sunt în pericol.

Controale, amenzi pentru nerespectarea normelor PSI

Săptămâna Patimilor a venit cu amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă normele de prevenire și stingere a incendiilor. Pompierii au efectuat 792 de controale la lăcașuri de cult, unități turistice și de agrement, centre comerciale și spatii cu aflux mare de persoane pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Acolo unde a fost posibil, au fost înlăturate cauzele potențial generatoare de incendiu. S-au aplicat 276 de amenzi în valoare de peste 1,3 milioane de lei pentru nereguli grave cu privire măsurile anti-incendiu.

Atenție fiindcă astfel de controale se vor desfășura și în zilele următoare!

La frontiere s-a dispus suplimentarea efectivelor

Mulți români care lucrează în străinătate revin în țară de Paște. Alții pleacă peste hotare de Sărbători. Pentru reducerea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei au fost suplimentate arterele de control. Totodată, a fost întărit și dispozitivul de supraveghere și control la frontiera de stat.

Inclusiv pe arterele care duc către punctele de trecere a frontierei vor fi folosite radare. Așa că mare atenție să nu rămâneți fără permis la început de minivacanță!

În  punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut se vor folosi și stații mobile de control.

Citește și: Radarele fixe revin pe șosele și vor sancționa mai mult decât depășirile de viteză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...