MAI: Amenzi de două milioane de lei în prima zi a anului 2021. S-a înregistrat o scădere a numărului de infracțiuni violente

În prima zi a anului 2021 a fost înregistrată o scădere cu 80% a numărului de infracțiuni comise cu violență, comparativ cu începutul anului 2020, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne, care a precizat că angajații ministerului au avut, pe 1 ianuarie, aproape 5.500 de intervenții.

„Ne regăsim la începutul acestui an fără evenimente deosebite şi mulţumim cetăţenilor pentru responsabilitatea cu care au înţeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ţinând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a afirmat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Angajaţii MAI au intervenit, în prima zi a anului, la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenţii la situaţii de urgenţă.

„În prima zi a anului s-a înregistrat o scădere a numărului de infracţiuni comise cu violenţă cu 80% faţă de începutul anului 2020”, a precizat Monica Dajbog.

Numărul infractorilor prinși în flagrant este în creștere

Numărul autorilor de infracţiuni prinşi în flagrant este în creştere faţă de anul trecut, de la 85 la 143.

De asemenea, la nivel naţional, angajaţii MAI au aplicat 5.078 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,9 milioane de lei.

„Poliţiştii rutieri au fost mobilizaţi pe drumurile pe care de obicei se înregistrează probleme pentru a acorda sprijin conducătorilor auto şi pentru a preveni accidentele grave de circulaţie. Evident, au fost depistaţi şi conducători auto care au ignorat cu bună ştiinţă regulile de circulaţie. În ultimele 24 de ore, au fost reţinute 225 de permise de conducere şi au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare”, a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

De asemenea, angajaţi MAI au continuat în prima zi a anului acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acţionând alături de reprezentanţi ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Efectivele MAI au desfăşurat trei misiuni de însoţire şi asigurare a transporturilor vaccinului împotriva COVID-19.

Peste 1.100 de controale ale polițiștilor

De asemenea, au fost desfăşurate peste 1.100 de acţiuni punctuale de control în întreaga ţară vizând modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară.

Astfel, au fost verificaţi aproximativ 2.500 de operatori economici, 107 operatori transport persoane şi aproape 6.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 2.000 de restaurante, terase, fastfood-uri. Totodată, au fost verificate peste 64.000 de persoane.

„În prima zi a anului, au fost aplicate aproape 2.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 684 de mii de lei: peste 2.000 de sancţiuni s-au aplicat pentru nepurtarea măştii de protecţie, 586 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, 36 pentru nerespectarea distanţării fizice şi 19 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea”, a spus Monica Dajbog.

Alte 40 de sancţiuni au fost date pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori pentru nerespectarea măsurilor dispuse cu privire la organizarea transportului de persoane sau a programului de lucru.

Totodată, au fost constatate trei infracţiuni de combatere a zădărnicirii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...