Mai aproape de un vaccin universal contra gripei

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au găsit o soluție simplă contra gripei: un vaccin capabil să acționeze, în același timp, asupra  celor 20 de tipuri de mutații care revin periodic, transmite Europe1.

 Acest vaccin va asigura protecție indiferent de sușa gripală care ar fi în circulație.

Evident se pune întrebare cum ar putea un vaccin să țintească 20 de virusuri diferite? Răspunsul: Datorită ARN mesager, despre care s-a vorbit intens în perioada pandemiei Covid-19.

Prin această tehnică este trimis un mesaj în corpul nostru pentru ca el însuși să producă un anticorp special. Și, iată, cercetătorii au reușit să programeze mesajul pentru a produce 20 de anticorpi diferiți.

Tehnica a fost testată cu succes pe dihori (animale de referință pentru gripă). Ei au produs un nivel ridicat de anticorpi timp de mai multe luni.

Rezulatele au fost publicate recent în celebra revistă Science. Ele sunt promițătoare comparativ cu tehnicile actuale. Deoarece, până acum, s-a căutat mai degrabă atacarea unei părți a virusului care să rămnă mereu aceeași îndiferent de mutații. Dar rezultatele nu au fost niciodată concludente. S-ar părea că un atac total pe 20 de mutații este mai eficace.

Și încă o întrebare: Cât timp ar asigura protecție un asemenea vaccin? Răspunsul: Între 5 și 10 ani. Și subliniem contra tuturor formelor de gripă. Deci un singur vaccin la 5-10 ani, ceea ce ar putea să-i determine și pe unii anti-vacciniști să se imunizeze împotriva gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...