Mai multe clădiri vechi din București vor fi consolidate. De unde are Primăria Capitalei bani?

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că vor fi consolidate mai multe clădiri municipale prin planul naţional de redresare şi rezilienţă.

În cadrul unei dezbateri ce a fost organizată de Biblioteca Academiei Române, primarul  a spus că Bucureștiul este „capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană”.

„Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană. Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic(…)Nu este posibil să avem convenţii semnate cu asociaţii de proprietari din 2005 – 2006 şi care să nu fi ajuns la un rezultat. Oamenii care locuiesc în clădiri cu risc seismic se informează şi află că alţii care sunt în situaţia lor nu au reuşit de 15 ani să îşi rezolve problemele. Trebuie să reclădim această încredere. O parte din lipsa de încredere vine din această companie municipală, din faptul că multe dintre firmele româneşti care erau capabile să facă aceste lucrări au fost pur şi simplu scoase de pe piaţă şi am decis să lucrăm transparent cu cele existente”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că procesul de consolidare este îngreunat.

„Unul dintre lucrurile pe care ni le-am propus să le facem anul acesta este să expertizăm clădiri care însumează 500.000 de metri pătraţi, să avem evaluarea lor şi să vedem în continuare ce vom putea face”, a mai spus primarul.

Informaţia a fost confirmată joi dimineaţă şi de Edmond Niculuşcă, directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„În varianta în lucru a PNRR (planul naţional de redresare şi rezilienţă, n.r.), mai multe clădiri municipale urmează să fie consolidate şi ăsta este un lucru foarte bun(…)Între a consolida o clădire cu risc seismic în care pot să moară 300 – 400 de persoane şi a asfalta o şosea care poate să mai aştepte un an sau doi sau trei, eu prefer să alocăm bani pentru a consolida clădirile”, a mai afirmat Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...