Mai multe țări recomandă cetățenilor lor să părăsească urgent Transnistria

Miniștrii de externe ai Israelului și Germaniei le recomandă cetățenilor să părăsească teritoriul Transnistriei „cât mai curând posibil” și să se abțină de la a călători acolo pentru moment.

„Din cauza deteriorării situației de securitate din regiunea transnistreană și având în vedere faptul că capacitatea Ministerului Afacerilor Externe de a oferi asistență cetățenilor israelieni care locuiesc acolo este limitată, cetățenii israelieni sunt îndemnați să părăsească Transnistria cât mai curând posibil.

În plus, Ministerul de Externe face apel la cetățenii israelieni care intenționează să sosească în Transnistria în viitorul apropiat să-și anuleze călătoria în acest moment”, a transmis ministerul Afacerilor Externe al Israelului.

Și ministerul german de externe le-a spus compatrioților săi că „situația de securitate din Transnistria s-a deteriorat”, astfel că deplasările în Transnistria „categoric nu sunt recomandate”.

Anterior, nivelul riscului de a călători către această zonă a fost ridicat și de Bulgaria.

De asemenea, se recomandă amânarea vizitelor în Transnistria de către Ministerul Afacerilor Externe al Canadei, Statelor Unite, Franței și Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole