Mai mulți bani pentru achiziția de echipamente medicale

Plafonul pentru achiziționarea de echipamente medicale a fost majorat de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde de euro. Proiectul a fost aprobat în ședința de Guvern de miercuri.

Triplarea plafonului pentru achiziţia de echipamente medicale din fonduri externe nerambursabile a fost aprobat în ședința de Guvern, a anunţat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.

Conform ministrului Fondurilor Europene, Ordonanţa 43/2020 permitea unităţilor sanitare şi autorităţilor publice locale în parteneriat cu unităţile sanitare să acceseze fonduri externe nerambursabile pentru achiziţia de echipamente medicale însemnând sisteme de monitorizare sau ventilatoare sau toată aparatura specifică secţiilor de terapie intensivă.

În perioada următoare urmează să fie încheiate contracte de finanţare pentru cele 291 de cereri care au fost depuse.

Până în prezent au fost încheiate 51 de contracte de finanţare cu valoarea de 156 de milioane de euro.

Potrivit ministrului, apelul de proiecte a fost deschis până pe data de 30 septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...