Mai mulți controlori în mijloacele de transport STB din București și Ilfov începând de astăzi

Majoritatea călătorilor, aproximativ 90% dintre aceștia, nu obișnuiesc să achite un bilet în mijloacele de transport STB din București și Ilfov. Astfel, începând cu 1 septembrie, sunt anunțate controale sporite și cu poliție în mijloacele de transport STB.

Numărul persoanelor care își plătesc călătoriile cu mijloacele de transport STB din București și Ilfov a scăzut constant în ultimii doi ani, informează sursa citată.
Practic, potrivit datelor oficiale, 210 500 de călători au bilete valabile în fiecare zi la o estimare de aprox. 2,1 milioane de călători/zi.

Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se arată în comunicatul TPBI.

Pentru călătoriile cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pe liniile STB, pasagerii pot folosi un card de transport, pot plăti biletele sau abonamentul cu ajutorul aplicației 24Pay sau prin SMS.

Există și opțiunea de plată a contravalorii călătoriei cu un card bancar contactless direct la validator. Această variantă poate fi folosită în autobuzele Otokar și Mercedes Hibrid sau pe liniile de tramvai 1/10 și 41.

Suprataxa pentru călătorii fără bilet este de 80 de lei. De asemenea, a fost mărită și amenda pentru contravenienții care nu achită suprataxa, aceștia fiind obligați să plătească între 300 și 500 de lei după încheierea procesului verbal.

Pentru a diversifica opțiunile de plată, TPBI a introdus la 1 august 2021 o ofertă tarifară nouă, care este integrată cu transportul regional și cu metroul și face apel la călători să nu mai circule cu mijloacele de transport în comun fără bilet sau abonament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...