Maia Sandu, cadouri de 2.700 de euro, primite în calitate de președinte al Republicii Moldova. Care sunt acestea și cine i le-a oferit

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit, în timpul mandatului, mai multe cadouri. Administrația prezidențială a Moldovei a făcut publică lista acestor cadouri. Cele mai multe au fost oferite de liderul ucrainean Vladimir Zelenski.

Trei dintre atenții au fost oferite cu ocazia participării Maiei Sandu la Summit-ul de lansare a „Platformei Crimeea” de la Kiev, Ucraina. Un altul, când a participat la evenimentele dedicate aniversării a 30-a de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Cel mai scump cadou, în valoare de 565 de euro

Potrivit documentului, alte trei cadouri vin din partea Italiei. Unul dintre ele este și cel mai scump din toată lista – 565 de euro. Cadourile au fost oferite în contextul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova la Roma.

Este vorba despre un articol din sticlă suflată „Uovo a canne – Il Tricolore”, Venini-Murano, Veneția, handmade, o carte „Palazzo Giustiniani”, Roma, Senato della Repubblica, ediția l’Orbicolare, 2009 și o brățara de argint cu valoarea de 400 de euro, relatează Realitatea.md.

Valoarea totală a cadourilor este de 2.700 de euro.

Cadourile au fost introduse în Registrul de Evidență a Cadourilor Admisibile.

Lista completă, aici:

1 COMENTARIU

  1. Lasati cadourile deoparte, nu intereseaza pe nimeni.
    Moscova, tot mai furioasa ca nu se mai poate amesteca in Moldova. SUA si Uniunea Europeana exercita o interferenta fara precedent in afacerile interne ale Republicii Moldova, interzicandu-i in mod explicit presedintei Maia Sandu sa vorbeasca despre dorinta de a avea relatii normale cu Rusia, a declarat miercuri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, in deschiderea reuniunii sefilor serviciilor de securitate si de informatii din cadrul CSI (Comunitatea Statelor Independente), potrivit TASS.
    „Daca vom conveni cu partea rusa o vizita, eu voi merge la Moscova. Avem suficiente si serioase subiecte de discutat cu Rusia; atat pe partea sociala, ce tine de domeniul asigurarii cu pensii, cat si pe partea economica, ce tine de comert, sa desghetam exportul; sa discutam problema transnistreana”, afirmase Maia Sandu in ianuarie, potrivit Agora.md, aminteste Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...