Maia Sandu: Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care a venit într-o vizită de solidaritate în ţara noastră.

Cei doi preşedinţi au discutat despre noul context regional, ca urmare a războiului purtat de Rusia în Ucraina, şi-au exprimat solidaritatea cu ţara vecină şi au pledat pentru dialog şi pace.

Maia Sandu a menţionat că autorităţile Republicii Moldova urmăresc atent evoluţiile de securitate din regiune, iar prioritatea rămâne în continuare păstrarea păcii şi siguranţa cetăţenilor.

Preşedinta Maia Sandu s-a referit la faptul că Moldova şi Lituania i-au primit cu inima deschisă în casa lor pe refugiaţii din Ucraina. În acest context, şefa statului a adresat mulţumiri pentru sprijinul de 750 de mii de euro, oferit de Vilnius pentru a acoperi o parte din cheltuielile Republicii Moldova de întreţinere a refugiaţilor.

„De mulţi ani, Lituania sprijină ţara noastră în diverse sectoare – agricultură, ordine publică, apărare, combaterea riscurilor hibride şi a dezinformării, bună guvernare. Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european şi suntem încrezători că vom fi susţinuţi şi pentru diminuarea consecinţelor economice şi sociale ale acestui război”, a afirmat Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...