Managerul Spitalului „Matei Balș” spune că pavilionul care a luat foc era într-o stare bună: Instalația fusese verificată recent

Managerul Spitalului „Matei Balș”, Maria Nițescu, a declarat că instalațiile electrice din pavilionul care a luat foc au fost verificate recent, în perioada 25-27 ianuarie, de aceea nu își explică cum a izbucnit incendiu care a omorât șapte oameni.

Întrebată dacă are vreo ipoteză despre cauze, Nițescu a răspuns:

„Situația acestui pavilion era foarte bună din punctul de vedere al instalațiilor, deși clădirea e foarte veche. Instalațiile au fost schimbate în totalitate, există contracte de mentenanță – verificare a acestor instalații. Instalația electrică e verificată lunar în toate clădirile din Institut de către o firmă autorizată. În secția cu incendiul, în perioada 25-27 ianuarie 2021. În procesele verbale scrie clar ce a fost înlocuit sau reparat în fiecare salon în parte”, a declarat managerul Institutului „Matei Balș” din București.

Cât despre instalația de oxigen, medicul spune că a fost pusă în funcțiune în luna decembrie 2020.

„A fost gândită tocmai pentru a elimina în totalitate tuburile de oxigen folosite la începutul pandemiei. Nevoia de oxigen a crescut de peste 20 de ori în Spital. Acest pavilion are prize de oxigen pentru fiecare pat, în toate saloanele, la toate etajele”, a explicat aceasta.

Ea spune că în saloane nu mai sunt tuburile de oxigen.

„Nu, oxigenul vine pe o țeavă care este pusă în plinta din perete, unde există și restul circuitelor. În aceste condiții chiar nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat.

De când am preluat funcția de manager, principalele mele griji au fost utilizarea oxigenului și căldura.”, spune Maria Nițescu, într-un interviu acordat Spotmedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...