Maradona, „abandonat” de echipa medicală. Care au fost de fapt cauzele decesului

Cazul morții legendei fotbalului, Diego Maradona, este încă în plină cercetare. Se presupune că acesta a fost „abandonat” de echipa medicală care îl înconjura cu puţin timp înainte de moartea sa.

Maradona ar fi avut parte de un tratament „inadecvat, deficient și nesăbuit” care a dus la o agonie lentă, se arată într-un raport al experţilor dat publicităţii, potrivit Reuters.

Comisia medicală s-a ocupat de investigarea, la cererea justiției, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinian și a stabilit faptul că Maradona a „început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o „perioadă de agonie prelungită”.

Totoată, comisia medicală, formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, a concluzionat că fostul campion mondial „ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Cine riscă între 5 și 10 ani de închisoare

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Se afla la locuința sa din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole