Marcel Ciolacu confirmă: PSD va avea un candidat propriu la prezidențiale, coaliția rămâne stabilă

Publicat: 16 iun. 2024, 07:00, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu confirmă: PSD va avea un candidat propriu la prezidențiale, coaliția rămâne stabilă

Premierul Marcel Ciolacu susține că responsabilitatea desemnării comisarului european din partea României revine primului ministru. Liderul PSD a venit cu completări și a declarat că vor avea loc consultări atât în cadrul coaliției guvernamentale, cât și cu președintele Klaus Iohannis.

Negocierile pentru poziția care va reveni României în Comisia Europeană au început deja de șase luni, potrivit premierului.

„Atributul desemnării comisarului european este al primului ministru. Normal că este o discuție și în coaliție și voi avea și o discuție cu președintele. Negocierile în ceea ce privește comisarul sunt începute deja de șase luni și lucrurile sunt într-o direcție corectă și mai ales instituțională,” a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă, citat de News.ro.

Premierul a subliniat că, deși decizia finală privind desemnarea comisarului european aparține premierului, această decizie va fi luată în contextul unor consultări ample cu partenerii din coaliția de guvernare și cu președintele Klaus Iohannis pentru a asigura un consens politic.

Marcel Ciolacu: Nu există nici cel mai mic risc ca guvernarea să se rupă

În ceea ce privește viitoarele alegeri prezidențiale, Marcel Ciolacu a confirmat că PSD își va desemna un candidat propriu, conform deciziei luate în forurile statutare ale partidului. Cu toate acestea, el a subliniat că această competiție electorală nu va afecta stabilitatea coaliției guvernamentale.

„Grija mea nu este funcționarea unei coaliții guvernamentale, grija mea a fost cum funcționează Guvernul României și a funcționat impecabil. Nu există nici cel mai mic risc ca guvernarea să se rupă. România are nevoie de stabilitate și suntem doi oameni care ne respectăm,” a precizat Ciolacu, referindu-se la relația sa cu Nicolae Ciucă, liderul PNL.