Marcel Ciolacu: La următoarea ședință a Parlamentelor României și Republicii Moldova ne așezăm la lucru în comisii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că Parlamentele Republicii Moldova şi României vor avea o altă şedinţă comună, la noi în ţară, în cadrul căreia se va lucra în comisii şi în echipe.

„Este un pas clar făcut împreună, România şi Republica Moldova, pentru ca săptămâna viitoare, vineri, primul pas al Republicii Moldova să fie îndeplinit. (…) Sunt ferm convins că la următoarea şedinţă pe care o vom face în România, şi vă mulţumesc că aţi dat deja răspunsul la această invitaţie, să ne aşezăm la lucru în comisii, în echipe de lucru, fiindcă termenul va fi foarte scurt şi vor fi foarte multe de îndeplinit de către Republica Moldova. Societatea pe care aţi ştiut-o până acum şi care v-a ales se va transforma profund în toate domeniile de activitate. Este o provocare care merită, în primul rând pentru copiii noştri, şi noi nu putem decât să fim onoraţi că împreună am avut această provocare şi acest destin”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, şi cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

La rândul său, Igor Grosu a afirmat că şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, care a avut loc sâmbătă la Chişinău, este „un eveniment istoric” la care au fost transmise „mesaje importante pentru cetăţenii ambelor maluri ale Prutului”.

„Contextul e mai mult decât important. Suntem în plin proces, pe de o parte de aderare, de aspiraţii, din partea Republicii Moldova în a obţine statutul de candidat de membru la UE, suntem într-un context regional foarte complicat care necesită din partea tuturor statelor solidaritate, mobilizare”, a punctat Grosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...