Marcel Ciolacu, mesaj pentru Diaspora: „Nu am venit să insist să reveniţi în România, pentru că ştiu că n-o veţi face!”

Marcel Ciolacu se află în a doua zi a vizitei oficiale în Statele Unite, unde are programate discuții importante cu secretarul de Stat și cu cel al Apărării. Cu o seară înainte, premierul țării a împărtășit amintiri din trecut cu reprezentanții comunității românești din SUA.

Marcel Ciolacu le-a povestit că în urmă cu 30 de ani a vrut să aleagă „calea străinății”, dar a eșuat.

„Sunt pentru prima oară în Statele Unite mai mult de 24 de ore. Data trecută am fost doar într-un tranzit către America de Sud, într-un demers cu OSCE. Am încercat acum 30 de ani să fac parte din diaspora românească undeva în Europa, în Marea Britanie, nu am reușit.

A încercat și fratele meu în Germania vreo 10 ani, dar apoi a venit acasă împreună cu familia. În schimb, după zeci de ani m-am revăzut cu vecinul cu care am crescut împreună. A venit în 1990 cu mama sa, mă bucur că l-am revăzut pe Bogdan care are în prezent o familie superbă în SUA.” Românii nu pot fi ţinuţi în ţară decât dezvoltând serviciile publice şi infrastructura, a afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu a precizat în cadrul întâlnirii cu aceștia că ”nu am venit să insist să reveniţi în România, pentru că ştiu că n-o veţi face”

„Nu am venit să insist să reveniţi în România, pentru că ştiu că n-o veţi face. Aţi realizat şi aveţi deja o familie în Statele Unite şi sunt ferm convins că vă este foarte greu să reveniţi în acest moment în România. În schimb, putem dezvolta lucruri împreună”, le-a spus el românilor cu care s-a întâlnit.

Premierul țării speră ca „SUA să devină cel mai important investitor direct în România în toate domeniile şi cel mai important partener comercial non-UE al României”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole