Marcel Ciolacu: Ordonanţa pe energie se află la Senat; săptămâna viitoare se va da raportul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie va primi, săptămâna viitoare, raport în comisiile de specialitate din Senat, iar în prevederile acestui act normativ vor fi introduse şi fabricile de medicamente generice, pentru a beneficia de plafonarea preţurilor.

„Amendamentele la ordonanţa pe energie sunt în discuţie în acest moment în cadrul coaliţiei şi se va lua o decizie. Au fost mai multe propuneri. Ordonanţa se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat, săptămâna viitoare se va da raportul, deja am convenit modificări pentru instituţiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi pentru companiile de transport. Aceste lucruri deja au fost convenite. A mai fost o discuţie, ţinând cont că fabricile de medicamente generice au un preţ plafonat la medicamente, dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piaţa din România. Cred că nu ne dorim acest lucru. Normal că, dacă statul a plafonat un preţ la anumite medicamente, să vină solidar şi să se încadreze în costurile de producţie. Sunt peste 2.200 de români care lucrează în aceste fabrici”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a convenit prelungirea subvenţionării preţului la pompă, până la sfârşitul anului, atât pentru motorină, cât şi pentru benzină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...