Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa la deschiderea BSDA 2024, cea mai mare expoziție de apărare şi securitate din Europa de Est

Publicat: 22 mai 2024, 08:22, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa la deschiderea BSDA 2024, cea mai mare expoziție de apărare şi securitate din Europa de Est

Peste 400 de companii românești și străine din 31 de țări participă la a IX-a ediție a Expoziției internaționale BSDA 2024, dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și private, care începe miercuri la Complexul expozițional Romaero.

La deschidere vor participa premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Potrivit MApN, BSDA 2024, desfășurată între 22 și 24 mai la Complexul expozițional Romaero din București, este cea mai mare expoziție de apărare, aeronautică și securitate din Europa de Est, reunind peste 400 de companii din 31 de țări. În cadrul acesteia va fi prezentat și un avion F-35 Lightning II, adus special din dotarea forțelor americane.

Evenimentul își propune să identifice oportunități și soluții de cooperare în producție și afaceri, promovând industria de apărare din România la nivel internațional.

În contextul geopolitic actual, expoziția este importantă atât pentru domeniul militar, cât și pentru cel economic, promovând tehnologia de ultimă generație în domeniul sistemelor de arme şi echipamentelor de tehnică pentru apărare și facilitând cooperarea și schimbul de experiență între companiile de tehnică militară.