Mare atenție! Șase din zece emailuri venite de la bănci sunt false

În ultima perioadă, tot mai mulți dintre noi primim emailuri cu mesaje că ne vor fi blocate conturile sau că trebuie să ne reactualizăm datele. Înainte de a le deschide, verificați adresa de la care este trimis emailul, pentru că șase din zece mesaje sunt frauduloase, trimise de hackeri.

Infractorii cibernetici găsesc tot felul de metode pentru a păcăli oamenii. O nouă metodă este trimiterea de emailuri, în numele băncilor. Mulți oameni deschid fișierele atașate de hackere în email, urmând ca apoi, infractorii să aibă acces la datele din calculator, la parole și la multe activități.

Mesajele din aceste email-uri arată identitic cu cele pe care le primim de obicei de la bancă pentru că hackerii imită imaginea băncii, sigla, exprimarea, iar mesajele par foarte reale.

 “În mod normal, o comunicare cu banca pe mail se face doar pentru a fi informați de niște lucruri, sub nicio formă un astfel de organism financiar nu vă va cere date cu caracter confidențial”, a declarat Răzvan Sighinaș, director executiv la ING Bank, citat de Digi24.

Suspendarea contului bancar nu se face prin email

Silviu Stahie, specialist în securitate informatică: Mesajele de tip phishing au în ele mesaje de genul „accesează acest link pentru că ți se suspendă contul”, „intră aici pentru că pierzi pachetul”. Există o urgență pentru care noi trebuie să accesăm acel link, că dacă nu, se va întâmpla ceva.

Potrivit Ioanei Pârvu, director de carduri și soluții de plată, niciodată o bancă nu va închide contul unui client pe email. “Nu există să închidem peste noapte un cont. Sunt notificări scrise care sunt de obicei trimise de către bănci cu confirmare de primire sau sunt telefoane care sunt date de către ofițerii bancari care se identifică”, a declarat Ioana Pârvu.

Un studiu realizat de Poliția Română arată că bărbații cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani devin adesea victime ale mail-urilor înșelătoare. Ultima statistică cu privire la mesajele de tip phishing arată că șase din zece mail-uri venite în numele băncilor sunt frauduloase. Cea mai la îndemână metodă de a ne proteja este să verificăm adresa de la care am primit mesajul, iar instalarea unei soluții de securitate performantă este capabilă să depisteze o asemenea înșelătorie.

Citește și Doi hackeri români de renume internațional, arestați de DIICOT la Constanța

1 COMENTARIU

 1. Planificarea pensionării este o călătorie, nu o destinație.
  Planificarea pensionării este un termen larg care se referă la învățarea și alegerea strategiilor financiare care vă vor permite să fiți confortabil și în siguranță în anii dvs. de pensionare. Un plan de pensionare bun, executat inteligent, vă poate oferi suficienți bani pentru a vă acoperi toate cheltuielile de trai din următorul an.
  Să explorăm importanța planificării pensiei și să examinăm pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a vă pregăti pentru anii tăi de aur.
  De ce ar trebui să vă planificați pensionarea?
  Vești bune! În medie, oamenii trăiesc mai mult și sunt capabili să rămână sănătoși și activi până în anii lor de apus.
  Dar mulți români nu au economisit sau nu au investit suficienți bani pentru a se pensiona la 60 – 67 de ani cu încrederea că fondurile lor vor dura. Atât Centrul de Cercetare pentru Pensionare de la sistem presionare România, cât și Biroul pentru Protecția Financiară a Consumatorului au estimat că aproximativ 85% dintre pensionarii de astăzi și-au redus cheltuielile, sau vor fi forțați să facă acest lucru, din cauza ipocriziei a statului şi al scăderii resurselor naționale.
  Să visăm cu ochii deschiși ca tâmpiții; Venitul de pensionare al asigurărilor sociale este conceput doar pentru a înlocui aproximativ 40% din salariul mediu al lucrătorului, dar mai mult de unul din cinci cupluri căsătorite și 45% dintre pensionarii singuri depind de asigurările sociale pentru mai mult de 90% din veniturile lor la pensie. Nu este aşa că ai muşcat din această momeală ?
  Ce să țineți cont atunci când vă planificați pensionarea? Când vrei să te pensionezi? Plănuiești să lucrezi până la vârsta de 65 de ani .
  Unde vrei sa traiesti? Vei rămâne în casa ta actuală sau vei reduce dimensiunea? Vrei să stai în aceeași zonă sau să te retragi undeva undeva cald sau mai aproape de rude? Costul vieții în zona în care ați dori să locuiți ca cetățean în vârstă este un alt factor major care influențează câți bani veți avea nevoie la pensie.
  Cum îți vei plăti cheltuielile de trai? Venitul dvs. de pensie de asigurări sociale nu este probabil suficient pentru a vă acoperi toate cheltuielile, așa că veți avea și o pensie?
  De câți bani ai cu adevărat nevoie să te pensionezi? Este adevărat că Eşti un adevarat analfabet ca al tau politician care specialist în economie?
  Câți bani ar trebui să economisiți pentru pensie în fiecare lună?
  Tipuri de planuri de pensionare? Avantaje fiscale la pensie ? Nu şti ce este asta ? Esti ca si pierdut în a ta bătrânețe.
  *Începeți să economisiți devreme.
  *Economisiți mai mult decât rata implicită.
  *Maximizați contribuția la pensie dacă vă așteptați ca venitul de pensionare să fie mai mic decât venitul dvs. actual și, desigur, dacă nu interferează cu celelalte obiective financiare ale dvs.
  Alegerea celui mai bun plan de pensie pentru tine…, pentru tine este pentru o bătrânețe şi o moarte frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...