Marea Britanie pregătește deportarea mai multor cetățeni români

Mai mulți cetățeni români și polonezi vor fi în curând deportați din Regatul Unit al Marii Britanii. Conform The Independent, ministerul de Interne britanic a pregătit după Brexit două zboruri pentru deportarea acestora.

 Potrivit sursei citate, Regatul Unit va trimite înapoi în România și Polonia câte 30 de cetățeni.

Românii deportați ar urma să ajungă în România peste o săptămână, miercuri. Zborul către Polonia ar trebui să fie operat joia viitoare.

Zborurile vor fi operate în ciuda situației epidemiologice din Regatul Unit. Legăturile aeriene dintre Marea Britanie și Polonia sunt spre exemplu suspendate. Nu este încă sigur faptul că avionul va putea ateriza în Polonia.

Referitor la riscul epidemic la care ar putea fi supuși cei deportați, ministerul britanic a spus că vor fi luate „măsuri adecvate” pentru a preveni răspândirea Covid-19. Persoanelor deportate le va fi verificată temperatura înainte de a părăsi centrele de detenție. Aceștia nu vor fi testați pentru Covid-19 decât dacă Polonia sau România impun acest lucru.

ONU a făcut o serie de recomandări anul trecut și a lansat și un avertisment conform căruia deportările forțate ar putea intensifica răspândirea Covid-19.

 „Așa cum guvernul a recunoscut, creșterea numărului de infectări a scăpat de sub control, iar nouă ni se cere să facem sacrificii imense pentru a proteja vieți și pentru a proteja NHS (n. red. – sistemul public de sănătate din Regatul Unit). Bineînțeles că nu există nicio cale pentru ca aceste zboruri să se desfășoare în siguranță. Acest fapt arată disprețul nu doar pentru viețile celor deportați dar și pentru Regat și pentru țările de destinație”, a spus Pierre Makhlouf, director adjunct al agenției care se ocupă de imigranții ilegali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...