Marea Britanie și Franța: Crește numărul cazurilor de Covid-19, mai ales al persoanelor în vârstă!

În Marea Britanie și Franța se înregistrează deja un nou val de Covid. Ultimele date sugerează că, în Anglia, 1,3 milioane de persoane (1 din 50) au Covid, reprezentând o creștere marcantă a infecțiilor, mai ales în rândul persoanelor cu vârste peste 70 de ani, transmite BBC.

În prezent, în Anglia nu sunt restricții, dar se recomandă o grijă suplimentară în cazul persoanelor în vârstă. De asemenea, medicii se tem de o ”twindemie” – gripă asociată cu Covid – în această iarnă, motiv pentru care recomandă vaccinarea.

Profesorul Mark Woolhouse, expert în boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh, spune că cifrele „nu sunt încă alarmante”, dar sunt îngrijorătoare.

„Dacă nu vă simțiți bine, este foate important să evitați contactul cu persoanele în vârstă sau cu cei care sunt mai susceptibili de a face o formă severă din cauza stării lor de sănătate”, transmite dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA).

În Franța, în ultimele săptămâni, se înregistrează o intensificare a circulației virusului, în special în cazul vârstnicilor, subliniază Agenția pentru Sănătate Publică.

În principal, se observă o creștere a numărului persoanelor spitalizate cu diagnosticul de Covid-19,inclusiv în secții de terapie intensivă.

În acest context, guvernul a demarat o nouă campanie de vaccinare anti-Covid, care vizează în principal persoanele cele mai vulnerabile. De asemenea, autoritățile sanitare nu exclud revenirea la obligația de a purta masca de protecție în spațiile închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...