Marea maree sezonieră inundă Piața San Marco din Veneția

Marea maree sezonieră inundă Piața San Marco din Veneția, dar acum au fost activate barierele Mose ce protejează orașul istoric.

Piața San Marco din Veneția a fost inundată luni (21 noiembrie) în timpul unei perioade de maree înaltă sezonieră, dar noi bariere de sticlă au protejat faimoasa sa Bazilica.

La 2ft(picioare) și 11inchi (89cm), marea înaltă de la ora 07:30 a.m. (06:30 GMT) a fost suficientă pentru a activa barierele Mose împotriva inundațiilor, care protejează fragilul oraș de revărsări în timpul așa-numitei „acqua alta” sau ape mari, potrivit Reuters.

Noile bariere de sticlă instalate în piață au protejat interiorul bazilicii istorice, care în 2019 a fost grav avariată după ce o maree înaltă a atins vârful la 6ft 2in (187cm). Înălțimea record de 194 cm (6ft 4in) a fost stabilită în 1966.

Au fost amenajate pasarele pentru ca turiștii și localnicii să traverseze Piața San Marco fără să-și ude picioarele.

Inundațiile de la Veneția sunt cauzate de o combinație de factori, exacerbați de schimbările climatice, de la creșterea nivelului mării și maree neobișnuit de înalte, până la tasarea terenului care a făcut ca nivelul solului orașului să se scufunde.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...