Marile agenții de turism nu au nicio problemă legată de certificatul verde

Introducerea obligativității prezentării certificatului verde la cazarea la hotel nu reprezintă un impediment pentru marii tour operatori, ci chiar un avantaj, pentru că turiștii se simt mai în siguranță.

“Vânzările sunt în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Interesul pentru vacanțe este și el pe un trend crescător. Certificatul verde este un avantaj pentru că pe baza acestuia nu se mai stă cu stresul schimbărilor neașteptate și frecvente a condițiilor de călătorie. Se știe foarte clar că dacă ai certificat poți merge în țările Uniunii Europene și în majoritatea celorlalte destinații care sunt deschise”, a declarat, pentru ziarul “Puterea”, Marius Berca, directorul general al tour-operatorului Christian Tour.

De aceeași părere sunt și reprezentații Hello Holidays, care oferă pachete turistice atât în România, cât și în străinătate. “Nu am avut niciun fel de dificultate în a vinde vacanțe în România de când pentru cazare ori intrarea în restaurant este necesar certificatul verde, pentru că cererea, știute fiind noile condiții, a venit din partea persoanelor vaccinate”, a declarat, pentru “Puterea”, Denisa Oprea, director de marketing la Hello Holidays. Totodată, reprezentanta agenției de turism spune că, din interacțiunea pe care o au cu turiștii, au observat că din ce în ce mai mulți oameni aleg să se vaccineze pentru a putea călători. “Tendința e ca din ce în ce mai mulți oameni să se vaccineze pentru că își dau seama că au nevoie de certificat ca să poată călători acolo unde una dintre condiții este acest document. Unele destinații externe precum Egipt, Dubai permit accesul persoanelor nevaccinate, dar cu test realizat în România, înainte de plecare, și eventual și pe aeroportul de sosire”, a completat reprezentantul Hello Holidays.

Alin Burcea, CEO la Paralela 45, afirmă că introducerea certificatului verde a dus la puține anulări ale vacanțelor. “În general, persoanele care fac rezervări în această perioadă sunt vaccinate. Cei nevaccinați și-au redus călătoriile. Introducerea restricțiilor pentru cazarea în România și intrarea în restaurant a dus la puține anulări, au fost mai multe amânări, turiștii alegând să se vaccineze înainte de a merge în vacanță”, a declarat, pentru ziarul “Puterea”, Alin Burcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...