Mario Iorgulescu, prea bogat pentru pușcările: Văduva victimei își strigă disperarea după decizia ÎCCJ

Publicat: 24 iun. 2024, 10:50, de Vlad Stefan Orjan, în Justitie , ? cititori
Mario Iorgulescu, prea bogat pentru pușcările: Văduva victimei își strigă disperarea după decizia ÎCCJ

Maio Iorgulescu, fiul fostului șef al LPF Gino Iorgulescu, a stârnit noi controverse după ce Curtea Supremă a anulat condamnarea sa la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea lui Dani Vicol într-un accident rutier în care era sub influența alcoolului și drogurilor. Decizia instanței a provocat o undă de șoc printre familiile victimelor și opinia publică, generând reacții puternice pe rețelele sociale.

Văduva lui Dani Vicol a exprimat durerea și dezamăgirea ei într-un mesaj cutremurător pe TikTok, denunțând faptul că Maio Iorgulescu a scăpat de pedeapsă invocând motive de sănătate mintală și presupuse conexiuni de protecție. „Mi-e foarte greu să vorbesc, dar nu mai rezist. Nu mai suport, pur și simplu, dacă nu îmi spun focul acum, mă îmbolnăvesc de inimă rea. De cinci ani așteptăm să se întâmple ceva, să facă cineva ceva, ca Mario Iorgulescu să fie pedepsit. Tot am sperat și am așteptat că instanța își va face datoria față de omul acesta care a greșit și va fi pedepsit”, a spus văduva într-un moment de sinceritate și durere profundă.

Decizia de a anula condamnarea definitivă a lui Maio Iorgulescu a fost luată săptămâna trecută de Curtea Supremă, care a admis recursul în casație, deschizând calea pentru rejudecarea procesului din faza de apel. Însă, ironia sorții nu a durat mult, deoarece Judecătoria Sectorului 3 a emis rapid un mandat european de arestare pe numele lui Maio Iorgulescu într-un alt dosar, unde este acuzat de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Această nouă înfățișare a cazului adâncește controversele și ridică semne de întrebare cu privire la justiția penală în România. În mediul online, opinia publică exprimă nemulțumirea față de sistemul judiciar și își manifestă sprijinul pentru familia victimei, subliniind necesitatea unei reforme profunde în aplicarea legii și în asigurarea justiției pentru toți cetățenii.