Marius Manole: „Mi s-a propus funcţia de ministru al Culturii”

Actorul Marius Manole a declarat că i s-a propus funcţia de ministru al Culturii, în viitorul cabinet Dacian Cioloş. El a recunoscut că nu se hazardează, întrucât „sunt acum discuţii şi vor fi surprize”. Actorul a subliniat că, de 30 de ani, niciun ministru al Culturii nu şi-a dorit „realmente” să facă ceva pentru Cultură.

„Da, mi s-a propus şi aş accepta, dar să nu ne hazardăm, sunt acum discuţii şi vor fi surprize”, a afirmat actorul Marius Manole. declarația vine după ce numele său s-a aflat pe lista de nominalizări de miniştri în viitorul cabinet ce va fi propus de Dacian Cioloş.

Actorul a comentat problemele cu care domeniul culturii s-a confruntat de-a lungul anilor și ce ar trebui făcut. El a subliniat, pentru News.ro, că de 30 de ani niciun ministru al Culturii nu şi-a dorit „realmente” să facă ceva pentru Cultură.

„De 30 de ani, au fost foarte puţini miniştri care realmente să şi merite să fie acolo, care să aibă şi o carieră, să şi vrea să facă ceva, au fost foarte puţini care au făcut lucruri. Ion Caramitru a făcut lucruri pentru patrimoniu, nu pentru breasla lui, dar în rest chiar a făcut. Probabil că şi Ivaşcu a încercat să facă ceva, dar a fost împiedicat să facă. Deci noi nu am avut miniştri ai Culturii care realmente să îşi dorească să schimbe ceva şi sunt multe de schimbat, începând cu accesul la cultură al oamenilor”, a mărturisit actorul.

Un manager al Culturii în România trebuie să o facă „profitabilă şi accesibilă”, este opinia lui Manole

„Din cultură se pot fac foarte mulţi bani. Nemaiţinând cont că un popor care are o cultură, este un popor care este mult mai rodnic, mai deştept, înţelege mai bine lucrurile care se întâmplă în jurul lui. Și poate că asta ar schimba multe în societate, dar din păcate în ultimii 30 de ani nu am dispus de educaţie şi de cultură, aşa că suntem exact unde nu ne-am fi dorit să fim niciodată.

Dovadă stă acum campania de vaccinare, dovadă stă înţelegerea noastră asupra unui vot şi a exercitării dreptului nostru democratic, foarte multe lacune. Ministerul Culturii ar trebui să fie foarte legat de Ministerul Educaţiei şi să aibă multe planuri împreună, să construiască, şi cu Ministerul de Finanţe”, mai spune Manole.

Marius Manole e de părere că oamenii politici sunt preocupaţi mai mult de jocurile politice decât de binele ţării.

Nu ştiu dacă Dacian Cioloş va avea sorţi de izbândă, bănuiesc că e foarte complicat. Lucrurile sunt mult mai mari decât ne imaginăm noi, cert este că în momentul ăsta nimeni nu-şi doreşte binele ţării, toată lumea se gândeşte care e jocul politic de făcut. Nimeni nu se gândeşte că ţara asta are nevoie de un guvern.

Cred că ţara asta nu a dus-o niciodată mai rău, suntem într-un dezastru. Cu toate raitingurile bune pe care le avem de creştere economică, mi se pare că suntem într-un dezastru. Cred că am fi inconştienţi să mai prelungim starea asta, dar oamenilor din Parlament şi Guvern li se pare mai important să-şi satisfacă orgoliul”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole