Mărturia unui fotbalist român care a fugit din Ucraina: „Am stat în vamă 14 ore. Am luat-o pe jos 8-10 kilometri”

Mihai Daniel Leca, jucător legitimat la echipa FC Lvov, a anunțat, sâmbătă dimineaţă, că a reuşit să revină în România. Fundașul a stat 14 ore la graniţa Ucrainei cu Polonia.

„La 3 am ajuns acasă. Am plecat spre vamă, spre Polonia, au fost două accidente, ne-am dat jos din maşină, am luat-o pe jos 8-10 kilometri. Lumea era speriată, cu bagaje, copii, m-am simţit ca în filme cu sfârşitul lumii. Erau 3-4000 de persoane, femei cu copii, bătrâni, nu am mai văzut aşa ceva…cum plângeau copii, oamenii…când am ajuns acolo am văzut iadul…Am stat în vamă 14 ore, am avut două ore în care avansam doi paşi, eram fericit când înaintam un pas, aplaudam când se deschidea poarte pentru paşapoarte şi mai intrau cinci persoane.

Părinţii îşi împingeau copiii să intre primii. Am stat numai în picioare, după 6 ore mă gândeam să mă întorc înapoi, dar văzând cum stăteau copiii, am zis că trebuie să merg până la capăt. Români nu mai erau, dar erau străini, din Irak, America, polonezi… Aveam două variante, la ora 1 sau 6…În aeroport în Polonia era ok, nu era haos. Când am ajuns pe Otopeni m-am simţit fericit că am scăpat, dar nu am plecat cu frică, am fost bucuros că îmi văd familia”, a declarat Leca la Digisport.

Fotbalistul român a adăugat că trebuie să-și găsească o altă echipă. „Vreau să-mi găsesc un angajament, să continui, acolo ne-a spus preşedintele că nu ştie dacă ne mai poate plăti salariile”.

Mihai Leca a fost achiziționat de FC Lvov în octombrie 2021, echipă la care a jucat în opt meciuri în campionat şi într-unul în Cupa Ucrainei. În carieră, acesta a mai jucat, printre aletele, la Oţelul, Concordia, Chindia şi FC Argeş, dar şi la Zakho SC, în Irak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...