Maşinile care se conduc singure ar putea fi aprobate până la sfârşitul anului

Guvernul britanic a anunţat că maşinile care se conduc singure ar putea fi aprobate pe şosele până la sfârşitul acestui an. Conform comunicatului, sistemele automate de menţinere a benzii de rulare vor primele dispozitive hands-free de condus care vor fi legalizate.

Tehnologia controlează poziţia şi viteza maşinii pe o singură bandă de rulare, dar numai până la viteze de maxim 60 km/oră, potrivit BBC. În 2010 a apărut informația că Google a dezvoltat în secret un proiect al unor autoturisme ce se pot conduce singure, folosind programe de inteligenţă artificială. Acestea pot detecta orice obiect din apropierea maşinii şi pot simula deciziile pe care le-ar lua un şofer experimentat, scrie New York Times.

Creierul din spatele acestor mașini

Proiectul maşinilor autonome este ideea lui Sebastian Thrun, în vârstă de 43 de ani, director al laboratorului de inteligenţă artificială Standford, inginer la Google şi coinventator al serviciului Street View din cadrul Google Maps. În 2005, Thrun a condus o echipă formată din studenţi la Standford şi membri ai facultăţii, care s-a ocupat de designul maşinii-robot Stanley, cu care a câştigat un premiu de două milioane de dolari oferit de Pentagon, pentru că vehiculul a reuşit să conducă autonom 212 kilometri în deşert. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole