Mașinile de la ADR Centru, folosite în interes personal la Brașov. Bucătarii și angajații unui hotel privat, șoferii autoturismelor

La biroul ADR de la Brașov poți suna până te saturi, nu îți va răspunde nimeni. În schimb, mașinile instituției sunt folosite în interes personal, de apropiații politicienilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR) a devenit o mină de aur pentru politicienii locali, apropiați de conducerea instituției. Mulți dintre aceștia și-au făcut culcuș prin birourile regionale – ei, rudele sau apropiații lor. Nici Brașovul nu face excepție, aici județul figurează cu două birouri, nu doar unul, dar și cu câțiva angajați. De exemplu, la unul dintre birouri încă figurează liberalul Mihai Veștea și actualul prefect, Cătălin Văsii, cei doi care au trecut tot în tandem și pe la Primăria Predeal.

Și totuși, vorbim de o Agenție de Dezvoltare, una care nu a fost în stare să îi scoată de pe site pe cei doi indivizi care s-au perindat numai pe posturi pe la stat. Însă, am aflat și de ce nu au fost scoși. Pentru că cei doi și-au suspendat contractele. Cu alte cuvinte, să nu rămână băieții fără locuri de muncă după ce se termină mandatele. Interesant este cazul prefectului Văsii, care a dat examen și pentru un post de consilier la DGASPC Brașov, instituția rampă de lansare pentru politicienii care vor să prindă un post bun la stat. Cum s-a suspendat acesta și de la ADR și de la DGASPC? Sau cum sunt ținute blocate două posturi la stat pentru un tip care a dat examen și a lucrat doar două zile, după care a fost numit prefect? Cum sunt posibile aceste manevre?

Unde sunt celelalte instituții ale statului care ar trebui să verifice aceste angajări fictive?

Tot la biroul de la Brașov figurează și un număr de telefon. Doar atât, e-mail nu există. Am încercat să discutăm cu cineva de acolo. Am sunat luni, am sunat și marți, am sunat și miercuri, dar surpriză, la această mare agenție, nu răspunde nimeni. Cum adresă de e-mail nu există, se pune întrebarea, cum iau legătura brașovenii cu angajații de acolo dacă nu răspund la telefon și nu au nici e-mail? Poate explică reprezentanții ADR Centru cum este posibil așa ceva, la o instituție cu pretenție. Deci acel angajat poate fi oriunde, oricând, și face ce vrea pentru că nimeni nu îl deranjează…

Surprinzător, aflăm că biroul lui Mihai Veștea deține și autoturism de serviciu, lucru confirmat chiar de către el într-o discuție scurtă pentru că omul este ocupat tare de tot…de stă mai mult la Brașov, chiar dacă este Secretar de Stat și ar trebui să fie la București mai mult sau și prin alte orașe, pentru că nu este Secretar de Stat la Brașov. Deși la biroul ADR unde bântuie sau a bântuit Veștea nu răspunde nimeni, mașina de serviciu cu numere de Alba circulă tot timpul prin Predeal, locul unde își are domiciliul Mihai Vestea.

Locuitorii din stațiune văd mașina condusă de cu totul alte persoane în interes propriu, nicidecum în interesul ADR. La magazine de construcții, la supermarketuri, peste tot circulă această mașină.  Chiar au și surprins mai multe fotografii și video în care se vede că mașina e folosită de alte persoane.(AB-09-JNC).„Bucătarii și angajații de la hotel conduc mașina. Știu toți predelenii, nu este o noutate”, a spus un cetățean. Hotelul care se pare că este a lui Mihai Veștea, chiar dacă nu este el pe acte. Pentru că am vrut să aflăm de la conducerea instituției cum este posibil așa ceva, am intrat pe site-ul ADR Centru să trimitem un mesaj. Am trimis, dar nu s-a întâmplat nimic. Deci vorbim de anul 2020 și de o agenție care ar trebui să fie la dispoziția cetățenilor, să-i ajute.

Dar probabil, cei din conducere nu sunt prea interesați, atâta timp cât instituția este ca o asociație de familie, unde, la întâlnirile din teritoriu, șefii îi laudă pe primarii și președinții Consiliilor Județene cu care au o prietenie strânsă, mai ales că o parte din angajații birourilor provin din Consiliul Județean. Vorbim de mulți politicieni care nu au lăsat nimic în urma lor, care mai mult au fost implicați în scandaluri, cum a fost și la Predeal, stațiunea care a retrocedat mai mult teren decât are, cel puțin așa a relatat presa națională de mai multe ori.

Ce este ADR?

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are rolul de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. Înființată prin Legea 151/1998, Agenția funcționează în temeiul Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România.

Menirea ADR Centru este de a pune în practică planurile și strategiile concepute în parteneriat, de a contribui și utiliza eficient resursele financiare și umane în asistarea comunităților din Regiunea Centru, precum și de a atrage noi resurse.

Prin ADR Centru, autoritățile locale și județene, organizațiile ne-guvernamentale și întreprinzătorii din Regiune au acces la fondurile europene derulate prin programele PHARE și prin Programul Operațional Regional. Tot prin ADR Centru, comunitățile din Regiune vor avea acces la Fondul European pentru Dezvoltare Regională, pentru finanțarea de investiții în sectorul productiv, infrastructură, educație, sănătate, dezvoltare locală și întreprinderi mici și mijlocii.

Activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională este coordonată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru, care reunește președinții consiliilor județene și reprezentanți ai municipiilor, orașelor și comunelor din fiecare județ din cele șase care compun Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

2 COMENTARII

  1. Acum inteleg cum prefectul Vasai, cu un traseu pe la Regia Paduri Zarnesti , Primăria Predeal si mai nou pe statele ADR Centru , nu -și îndeplinește obligațiile privind punerea în posesie a proprietarilor de terenuri la Zarnesti , nu raspunde la sesizările ce i se adresează si le dirijează spre rezolvare celor reclamați .Oare ministrul Vela si Ludovic Orban nu stiu nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...