Masca FFP2 a devenit obligatorie în această țară. Cât de eficientă este

Din cauza temerilor legate de rapiditate cu care se răspândesc noile tulpini de coronavirus Austria a luat decizia să impună obligativitatea portului măștii FFP2 în spațiile publice.

Masca FFP2 a devenit de luni obligatorie în Austria. Aceasta trebuie purtată în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor şi cabinetele medicale.

Masca FFP2 trebuie purtată de cetățenii care au împlinit 14 ani. Se pare că aceste măști ne protejează în proporție de 94%.

Conform Agerpres și France Presse, nu sunt obligate să poarte mască femeile însărcinate şi persoanele care prezintă contraindicaţii medicale nu sunt obligate să poarte mască.

De asemenea, nici personalul care acceptă să facă teste regulate pentru detectarea coronavirusului.

Aceasta este necesar din cauza variantelor (mai contagioase) ale coronavirusului, este nevoie de o protecţie mai bună(…)Dacă toată lumea va respecta regulile, cred că situaţia se va schimba, mai ales când vor ajunge vaccinurile”, a apreciat Hannah Zugner, o graficiană de 24 de ani.

O mască FFP2 costă 59 de eurocenţi bucata, respectiv aproape 3 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...