Măsurile luate de autorități în zonele roșii au eșuat în controlul pandemiei, spun medicii

Publicat: 04 nov. 2020, 10:42, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
Măsurile luate de autorități în zonele roșii au eșuat în controlul pandemiei, spun medicii
Coronavirus pe ambalajul alimentelor congelate în China

Medicul Radu Țincu spune că măsurile care au fost luate în zonele care au devenit focare de coronavirus au eșuat, fiindcă după două săptămâni numărul cazurilor de infectare este în creștere progresivă.

„Am observat pentru zonele roșii, cum este Bucureștiul, că s-au instituit anumite măsuri acum 14 zile, ele au fost evaluate, din punctul meu de vedere au eșuat în controlul pandemiei pentru că am asistat la o creștere progresivă a numărului de cazuri în zonele-focar și, cu toate astea, multe DSP-uri și comitete pentru situații de urgență au preferat să implementeze pentru încă 14 zile aceleași măsuri, deși aveau datele pe masă că aceste măsuri nu au reușit să controleze situația în teritoriu și că pandemia evoluează într-un ritm accelerat, pe zone de focar unde capacitatea sistemului a fost adesea depășită”, a adăugat el, citat de Digi24.

Specialistul consideră că dacă sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă, nici nu mai contează care este rata de transmisibilitate sau care este incidența la 14 zile.

„Este evident că nu stăm așa de bine cum văd unii situația. În al doilea rând, măsurile sanitare nu sunt reproductibile din alte țări în România, pentru că un element important, dincolo de mortalitate, este capacitatea sistemului de sănătate” a spus Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca.