Maxim istoric pentru Bitcoin, care a ajuns la 66.084 de dolari

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a atins, azi, maximul istoric, de 66.084 de dolari, depășind vârful anterior din aprilie și ducând creșterea din 2021 la peste 120%. Ether, clasat pe locul al doilea, a împins mai sus, la fel ca și indicele Galaxy Crypto Index.

Creșterea spectaculoasă a Bitcoin din ultima perioadă se datorează, în principal, debutului puternic al primului fond american tranzacționat la bursă care investește în contracte futures Bitcoin și care a stârnit optimism cu privire la perspectivele activului digital, informează Bloomberg.

Primul fond tranzacționat la bursă legat de Bitcoin listat în Statele Unite ale Americii a debutat marți ca al doilea cel mai puternic tranzacționat fond înregistrat vreodată în sectorul criptomonedelor. Potrivit Bloomberg, au fost tranzacționate peste 24 de milioane de acțiuni în ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy, tranzacționare sub prescurtarea de BITO.

Totodată, Bitcoin a ajuns la cel mai ridicat nivel de lichiditate din era pandemiei, ca urmare a pariurilor speculative și a așteptărilor foarte mari ale investitorilor instituționali.„Cursa a fost volatilă: token-ul a scăzut sub 30.000 de dolari în iunie, pe fondul criticilor la adresa consumului de energie și a represiunii criptomonedelor din China. Apoi a început să se redreseze parțial pe măsură ce sectorul cripto s-a adaptat la liniile largi ale Chinei”, apreciază analiștii Bloomberg.

„Este un moment de validare. Nu se mai pune problema ca această clasă de active să continue să existe. Cred că aceasta este o marcă cu adevărat semnificativă în istoria clasei de active digitale”, a declarat Jesse Proudman, co-fondator și director executiv la Makara, o importantă companie de de consultanță în domeniul criptomonedelor.

Băncile de pe Wall Street, uluite de evoluția Bitcoin

Entuziasmul investitorilor de pe Wall Street a crescut foarte mult, în ultima perioadă, față de segmentul criptomonedelor. Bănci importante, precum  Bank of New York Mellon Corp, Goldman Sachs Group Inc și Morgan Stanley se numără printre firmele care oferă servicii legate de criptomonede.

La 31 octombrie 2008, o persoană care a utilizat pseudonimul Satoshi Nakamoto, a publicat white paper-ul Bitcoin, o lucrare în care propunea o alternativă la sistemul bancar tradițional. Aproximativ două luni mai târziu, la 3 ianuarie 2009, prima criptomoneda a fost lansată oficial sub denumirea de Bitcoin. Acum la aproape 13 ani de la lansare, Bitcoin a ajuns cea mai importantă și valoroasă criptomonedă din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...