Medicii anti-vacciniști riscă retragerea dreptului de liberă practică pentru 6 luni

Noul program de guvernare propus de PNL şi UDMR prevede, printre altele, retragerea dreptului de liberă practică pentru jumătate de an în cazul cadrelor medicale ce se exprimă public împotriva vaccinării.

Măsura este prevăzută în subcapitolul „Gestionarea urgenţei pandemice”: „Susţinem retragerea dreptului de liberă practică pentru 6 luni a medicilor care se exprimă în spaţiul public împotriva vaccinării”.

Printre măsurile propuse se regăseşte accelerarea campaniei de comunicare, „cu comunicatori credibili din lumea medicală şi alţi comunicatori credibili care să aibă expunere mare atât în mediul rural, cât şi urban”.

Alte măsuri propuse vizează oprirea lanţului de transmisie a virusului şi încetinirea transmiterii intra-comunitare, implicarea oricărui medic cu drept de liberă practică într-un program de tratament naţional la domiciliu pentru formele uşoare şi medii sau folosirea pe scară largă a certificatului digital Covid.

Programul de guvernare mai prevede „refacerea unor spitale non-Covid 19 la nivel naţional cu referire la unele spitale universitare, unele institute de oncologie, de boli cardiovasculare, de pediatrie, de dializă, dar şi creşterea capacităţii de răspuns a României la SARS CoV-2 prin susţinerea producţiei locale de medicamente necesare în acest context (antivirale, anticoagulante, medicamente inovative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...