Medicul Cătălin Denciu, testat pozitiv pentru Covid-19 în România: În Belgia rezultatul a ieșit negativ

Publicat: 17 nov. 2020, 16:59, de Raluca I. Heroiu, în Ultimă oră , ? cititori
Medicul Cătălin Denciu, testat pozitiv pentru Covid-19 în România: În Belgia rezultatul a ieșit negativ

Prmierul Ludovic Orban susține că medicul Cătălin Denciu nu are coronavirus. Acesta ar fi fost testat RT-PCR în Belgia, iar rezultatul ar fi negativ.

Anunțul premierului vine după ce cu o zi în urmă ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că medicul are coronavirus. Acesta a fost testat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, rezultatul fiind pozitiv.

Premierul explică și spune că este posibil ca medicii de la Spitalul Floreasca să-i fi făcut lui Cătălin Denciu un test antigen.

„Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a declarat Ludovic Orban, citat Mediafax.

Premierul a mai precizat că starea de sănătate a medicului este în acest moment stabilă.

Medicul Cătălin Denciu a avut coronavirus în martie și aprilie.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Incendiul s-a soldat cu 10 decese și șapte persoane grav rănite. Medicul de gardă a suferit arsuri extrem de grave încercând să-i salveze pe pacienții internați. Acesta a fost transportat duminică în Belgia.

Citește și