Medicul Irinel Popescu, amănunte de ultimă oră despre sănătate marelui sportiv Mihai Leu

Publicat: 12 mai 2024, 17:01, de Andrei Ceausescu, în Sănătate , ? cititori
Medicul Irinel Popescu, amănunte de ultimă oră despre sănătate marelui sportiv Mihai Leu

Sportivul Mihai Leu se confruntă cu complicații grave de sănătate, fiind internat la Spitalul Fundeni din Capitală.

Legenda sportului române, Mihai Leu, se confruntă cu mari probleme de sănătate, fiind internat la Spitalul Fundeni din Capitală sub atenta supraveghere a medicilor, după ce a fost transferat de la un spital din Hunedoara.

Starea lui a fost detaliată de reputatul medic prof. Irinel Popescu, care a oferit declarații exclusive pentru Realitatea Plus.

Conform medicului, Mihai Leu se află acum într-o stare stabilă, deși evoluția sa a fost una complicată după o intervenție la abdomen. Acesta primește tratament pentru complicațiile apărute în urma unei operații suferite anterior la Spitalul Militar.

„A dezvoltat aderente, poate să apară în orice abdomen operat. A făcut o ocluzie intestinală, el e pacient în Spitalul Fundeni, dar s-a întâmplat într-o noapte și a fost operat urgent la Spitalul Militar. Postoperator, evoluția a fost mai complicată”, a spus medicul chirurg la Realitatea Plus.

Sportivul în vârstă de 55 de ani a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2014, iar de atunci a trecut prin momente dificile, petrecând luni întregi în spital și suferind mai multe intervenții chirurgicale și sesiuni de chimioterapie.

În ciuda tuturor provocărilor, Mihai Leu a rămas puternic și optimist. Într-un mesaj transmis de pe patul de spital, el a mulțumit fanilor pentru gândurile pozitive și a asigurat că se află în mâini bune, exprimându-și dorința de a reveni cât mai curând pe circuit.

Conform surselor Realitatea Plus, la internare sportivul prezenta o stare infecțioasă crescută, avea febra, acestea fiind complicații după o operație pentru ocluzie intestinală.

În 2014, Leu a aflat că are cancer la colon. Sportivul a petrecut atunci două luni în spital şi a fost operat de două ori.

„Este ceva ce nu știi exact, nu știi de unde vine, nu știi exact ce trebuie să faci, dar am avut noroc. Prima persoană căreia i-am spus despre problema mea a fost normal, soția mea și bineînțeles că și ea a fost șocată, dar na, după ce bineînțeles a fost un moment dificil, dar după ce s-a potolit a zis ”Ok, o să trecem împreună peste asta!” , spunea Mihai Leu la acea vreme.

De atunci, Mihai Leu a petrecut două luni într-un spital din Viena, a suferit mai multe intervenții chirugicale de-a lungul timpului și a făcut chimioterapie. Inclusiv luna trecută, sportivul a fost operat. Mihai Leu are 55 de ani și este fost campion mondial la box și campion național de raliuri.