Medlife cumpără jumătate din clinicile de oncologie Neolife

Publicat: 28 oct. 2021, 12:02, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Medlife cumpără jumătate din clinicile de oncologie Neolife

Medlife va cumpăra jumătate din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie din România.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei, informează un comunicat al Medlife. Neolife Medical Center este prezent de șapte ani în România, cu patru centre medicale unde se tratează cancerul, în București, Brașov și Iași. Neolife România este membră a grupului Bozlu din Turcia, care deţine la nivel internaţional 21 de companii, ce activează în domeniul sănătăţii şi al serviciilor tehnologice de 32 de ani. Prima clinică Neolife a fost deschisă în Turcia, în 1989. În țara mamă, compania deține peste 60 de clinici medicale de diagnostic şi tratament oncologic.

Reprezentanții Medlife, cea mai mare rețea de clinici private din România, au declarat că vor continua achizițiile pe viitor și intenționează să se extindă și la nivel internațional. “Ne propunem, pe viitor, să dezvoltăm parteneriate care să depăşească graniţele României”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele MedLife Group.

Neolife Medical Center România, cu un total de 250 de angajaţi şi colaboratori, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 92 milioane de lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul 2019.

În luna mai a acestui an, Sistemul Medical MedLife a accesat un credit sindicalizat de 143 milioane de euro, pentru extinderea lanțului de servicii medicale.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele