Mega-investiție chinezească la Simeria într-o fabrică de piese auto pentru Volkswagen

Investiție chinezească într-o fabrică de piese auto pentru grupul Volkswagen în județul Hunedoara, care va asigura 400 de locuri de muncă.

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a anunțat că firma asiatică va deschide o linie de producţie pentru piese şi componente auto într-un parc tehnologic din comuna Băcia, în apropiere de oraşul Simeria.

Miercuri, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara o întâlnire între reprezentanţii companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH și cei ai unei bănci chineze cu oficiali ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia.   

„Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a precizat Laurenţiu Nistor.

Acesta susține că judeţul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini datorită forţei de muncă disponibile, infrastructurii de transport şi poziţionării geografice.

„Sunt avantaje de care, dacă cei interesaţi vor ţine cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unităţi de producţie va creşte. Dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piaţa forţei de muncă, vor contribui la creşterea nivelului de atractivitate al judeţului Hunedoara pentru noi investiţii”, a mai arătat preşedintele CJ Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...