Membră a Congresului SUA decorată de Iohannis, decedată într-un accident. A trăit în România: Cine a fost Jackie Walorski

Publicat: 04 aug. 2022, 15:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Membră a Congresului SUA decorată de Iohannis, decedată într-un accident. A trăit în România: Cine a fost Jackie Walorski

Jackie Walorski, reprezentatul republican din Indiana în Congresul SUA și un politician american apropiat de România, a murit într-un accident de mașină, alături de doi membri ai staff-ului său, informație care a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Walorski a trăit câțiva ani în România ajutând copiii nevoiași, după cum a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA. Pentru eforturile sale, președintele Klaus Iohannis i-a acordat cea mai înaltă distincție a statului român, “Steaua României”.

În onoarea lui Jackie Walorski, Ambasada României în SUA va institui un premiu anual dedicat membrilor Congresului american care se implică cu determinare pentru a susține cauza României, a mai transmis Muraru.

O mare prietenă a României

„A murit o mare prietenă a României, membră a Congresului SUA, care a trăit câțiva ani în România ajutând copiii nevoiași (…). Între 2000 și 2004, ea și soțul ei, Dean Swihart (de profesie învățător), au trăit în România ca misionari creștini, unde au pus bazele unei organizații care a oferit hrană și echipament medical copiilor săraci.

Nu odată a vorbit despre experiența sa pe pământ românesc: „Nu aș fi azi în Congresul SUA dacă eu și soțul meu nu am fi locuit în România vreme de patru ani” a spus doamna Walorski într-una dintre ocazii, acum câțiva ani”, a scris pe Facebook, Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

El a mai susținut că Walorski a fost mulți ani membră a grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, fiind unul dintre membrii fondatori. De asemenea, ea a susținut numeroase rezoluții și inițiative în sprijinul țării noastre.

Pentru eforturile sale în sprijinul României, Jackie Walorskia fost decorată de Klaus Iohannis cu “Steaua României”, într-o ceremonie care a avut loc chiar în clădirea Congresului, pe 9 iunie 2017.