Meniurile din cantinele școlare, micșorate pentru a evita obezitatea în Statele Unite

Administrația Biden a adaptat normele nutriționale în cantinele unde mănâncă 50 de milioane elevi americani cu scopul de a limita extinderea obezității și a efectelor acestei boli.  

Din 2025, Ministerul Agriculturii și-a propus să ofere meniuri mai sănătoase, echilibrate nutrițional pentru a lupta contra obezității.

În Statele Unite, 60% din elevi mănânc la cantină, 30% dintre aceștia beneficiază aici inclusiv micul dejun.

Felurile de mâncare servite în cantinele școlare influențează în mare măsură sănătatea americanilor. Or, cu o rata a obezității de 20% în rândul tinerilor, Ministerul Agriculturii a decis să revizuiască  normele nutriționale.

Astfel, acest minister propune ca deja încă din acest an în meniu să fie mai multe cereale integrale. De asemenea, a cerut ca treptat să fie limitat zahărul adăugat în cereale, în iaurturi. Totodată, a recomandat reducerea aportului de sare. Deocamdată, ministerul a acceptat să păstreze distribuția de lapte cu cacao.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...