„Merry Christmas”, primul SMS din istorie, în curând vândut la licitație, sub formă de NFT-uri

”Merry Christmas” este probabil mesajul pe care milioane de francezi și l-au transmis de Crăciun. Dar este și mesajul care figurează ca fiind primul SMS din istorie, primit la 3 decembrie 1992, ora 18:09 pe un telefon Orbitel 901 de Richard Jarvis, la vremea respectivă director operator Vodafone, scrie 20 Minutes.

Acest text istoric va fi scos la licitație de casa franceză Aguttes a Neuilly-sur-Seine (Hauts-de-Seine), săptămâna aceasta, marți, cu un preț aproximativ estimat între 100.000 și 200.000 de euro. Într-un comunicat, societatea Vodafone a anunțat că va dona toată suma adunată agenției Națiunilor Unite pentru refugiați.

Primul SMS din istoria va fi vândut sub formă de NFT-uri, obiecte digitale autentificate. Cumpărătorul va primi un simplu certificat digital de proprietate, semnat de Nick Read, actualul director general al Vodafone. Pe lângă acest certificat, el va primi câteva obiecte fizice, o fotografie a telefonului portabil afișând acest prim SMS, dar și o captură de ecran al codului informatic al protocolului de comunicații folosit.  

Aceasta nu este o premieră. Primul email, primul tweet și de asemenea primul site au fost deja vândute sub formă NFT-uri, la prețuri ce ating câteva milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...