Mesajul Ambasadei Italiei, legat de scandalul Diana Șoșoacă

Publicat: 18 dec. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Mesajul Ambasadei Italiei, legat de scandalul Diana Șoșoacă

Ambasada Italiei de la București a declarat, vineri, că ia act de anchetele în curs și este, de asemenea, încrezătoare în implicarea instituțiilor române în vederea soluționării conflictului iscat între senatoare Diana Șoșoacă și jurnaliștii din partea Rai 1.

Referitor la evenimentul în care au fost implicate corespondenta RAI Lucia Goracci şi echipa acesteia în ziua de 10 decembrie la Bucureşti, Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare”, arată misiunea diplomatică într-un comunicat de presă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a clasat incidentul ca fiind unul „absolut regretabil”, iar autorităritățile competente fac demersurile necesare pentru soluționarea problemelor.

Solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a transmis Klaus Iohannis.