Metoda ”Accidentul”, la un alt nivel! Își înșela victimele direct din penitenciar

Publicat: 12 mai 2024, 21:44, de Andrei Ceausescu, în News , ? cititori
Metoda ”Accidentul”, la un alt nivel! Își înșela victimele direct din penitenciar

Un bărbat a orchestrat o înșelăciune de la închisoare, folosind metoda cunoscută sub numele de „Accidentul”.

Acesta, aflat în detenție la penitenciarul Gherla, s-a prezentat drept medic și a sunat persoane în vârstă, solicitându-le bani sub pretextul că rudele lor au fost implicate într-un accident rutier. Pentru a aduna sumele, individul s-a folosit de ajutorul unor adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

Bărbatul, aflat în penitenciar, iniția apelurile către victime, câștigându-și încrederea prin prezentarea sa ca medic la un spital unde presupusele rude ale acestora erau internate în urma unui accident rutier. Înșelăciunile au avut loc în București și Brașov, victimele fiind persoane în vârstă, cu vârste cuprinse între 77 și 92 de ani. Pentru a colecta banii, individul s-a folosit de mai mulți complici, inclusiv adolescenți de 16 și 17 ani, precum și un tânăr de 24 de ani.

Prejudiciul cauzat de această schemă de înșelăciune se ridică la suma de 29.000 de lei, precum și aur. Suspecții implicați în această operațiune au fost reținuți pentru 24 de ore. În urma efectuării unor percheziții în celula deținutului, polițiștii au descoperit 3 telefoane mobile și mai multe cartele SIM.