„Metoda Medicamentul”. O „vânzătoare ambulantă” de unguente a adunat 36.000 de euro jefuind mai mulți bătrâni din Galați

Publicat: 20 oct. 2022, 11:41, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
„Metoda Medicamentul”. O „vânzătoare ambulantă” de unguente a adunat 36.000 de euro jefuind mai mulți bătrâni din Galați

O escroacă din Galați a reușit să strângă o mică avere, 170.000 de lei și 2.000 de euro, adică o sumă totală de 36.000 de euro, prin jefuirea mai multor bătrâni în casele cărora intra sub pretextul că le vinde unguente cu efecte miraculoase în tratarea afecțiunilor de care suferă.

În urmă cu zece zile, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, de o bătrână în vârstă de 70 de ani, în legătură cu faptul că a fost victima unui furt, după ce a primit în casă o femeie care vindea unguente medicale.

După primele verificări, agenții de la Secția 2 de Poliție au stabilit că, în aceeași dimineață, la domiciliul bătrânei „s-a prezentat o femeie necunoscută care, sub pretextul că ar fi dorit să-i vândă un unguent medical, a pătruns în locuința acesteia și, profitând de neatenția sa, a sustras un plic în care se aflau 6.000 de lei”.

Escroaca a adunat o mică avere, 170.000 de lei și 2.000 de euro

La finalul a zece zile de cercetări, polițiștii au reușit să afle și despre alte furturi puse în scenă după același scenariu și au identificat-o pe vânzătoarea ambulantă de medicamente miraculoase, pe care miercuri au și reținut-o.

La percheziția domiciliară, polițiștii au descoperit o veritabilă avere pe care femeia o adunase din furturi, pentru că asemenea sume nu pot fi obținute din vânzarea unor medicamente.

„În urma cercetărilor și activităților investigative, polițiștii au identificat prezumtivul autor al faptei, o femeie, de 54 de ani, din municipiul Galați, și, în cursul acestei dimineți, au efectuat o percheziție la domiciliul acesteia, unde au găsit și ridicat 2.000 de euro și 170.000 de lei. Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că, în data de 29 septembrie, aceeași persoană ar fi comis o faptă de înșelăciune, solicitând și primind de la un bărbat, de 74 de ani, suma de 800 de lei, în schimbul procurării unui medicament”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al  Județului (IPJ)  Galați.

Pe numele escroacei a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune.

Ea a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu solicitarea dispunerii unei măsuri preventive.

În condițiile în care banii găsiți la domiciliul „vânzătoarei” de medicamente demonstrează că numărul celor păgubiți prin „Metoda Medicamentul” este cu mult mai mare, polițiștii le recomandă tuturor celor care au fost jefuiți prin această metodă să se adreseze secțiilor de poliție din oraș.

„Le recomandăm cetățenilor ca, în cazul în care au fost victime ale unei fapte cu acest mod de operare și până în prezent nu au sesizat organele abilitate, să se adreseze urgent unității de poliție pe a cărei rază de competență domiciliază”, au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.