Microsoft închide LinkedIn în China

Guvernul chinez pune din ce în ce mai multe restricții asupra utilizării internetului, motiv pentru care americanii de la Microsoft au decis închiderea platformei LinkedIn din China.

Compania americană Microsoft va închide LinkedIn în China, la şapte ani de la lansarea pe această piaţă, informează Reuters. LinkedIn este singura platformă de socializare americană care este operaţională în China, unde guvernul cere ca astfel de platforme să respecte reguli şi reglementări stricte. Până la sfârșitul anului, LinkedIn va fi înlocuită, în China cu InJobs, o platformă care va permite doar afișarea de oferte de locuri de muncă, nu și secțiuni de socializare sau de distribuire de articole.
„Ne confruntăm cu un mediu de operare mult mai provocator și cu cerințe mai mari de conformitate în China”, a comentat LinkedIn într-o postare pe blogul rețelei. Platforma s-a extins în China în 2014, recunoscând la acel moment că compania va trebui să cenzureze o parte din conținutul postat de utilizatorii de pe site-ul său pentru a respecta normele chineze.
În China, rețele de socializare extrem de populare la nivel mondial, precum Twitter, Facebook și YouTube sunt interzise.

Site-ul de știri Axios a raportat luna trecută că LinkedIn a blocat de pe platforma sa chineză profilurile mai multor jurnaliști și cadre universitare din Statele Unite ale Americii care conțineau informații pe care China le consideră sensibile, citând „conținut interzis”. De asemenea, Microsoft deține Bing, singurul motor de căutare străin important, accesibil din așa-numitul Great Firewall din China, ale cărui rezultate ale căutării pe subiecte sensibile sunt cenzurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...