Mii de plicuri în care se aflau voturile românilor nu au ajuns la birourile electorale. Șeful AEP: Am cerut explicații Poștei Române

Aproape 15.000 de plicuri în care se află voturile românilor din diaspora care au ales să-și exercite dreptul electoral prin corespondență nu au ajuns la birourile electorale.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, spune că sunt 14.000 de plicuri care nu au ajuns.

Conform hotnews.ro, șeful AEP a cerut explicații pentru această situație Poștei Române.

 „Am solicitat în ședința de astăzi a Biroului Electoral Central ca Poșta Română să ne comunice câte plicuri au plecat, câte plicuri au fost primite de cetățeni și câte s-au întor cu votul. Să ne explice dacă aceste plicuri se află în tranzit.

Sunt două variante: fie plicurile nu au fost trimise de către unii cetățeni care și-au înregistrat opțiunea de vot prin corespondență, fie ele au plecat și la acest moment sunt blocate în tranzit în statele gazdă”, a declarat pentru HotNews.ro șeful AEP.

Șeful AEP a mai precizat că plicurile cu voturile românilor ar fi trebuit să ajungă până pe 3 decembrie, la miezul nopții.

Plicurile care nu au ajuns până atunci „nu mai poate fi gestionate ca vot, iar cetățeanul trebuie să meargă să voteze la o secție de votare”, spune șeful AEP.

„Cetățenii sunt notificați prin sms dacă plicurile lor au fost înregistrate sau nu, iar în situația în care nu au ajuns sunt îndrumați către secția de votare. Aceste mesaje sunt trimise de către AEP și de aici apare și confuzia că plicurile cu voturi ar fi trebuit să ajungă la AEP”, a spus Buică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole