Miliardarul Pinault vinde o parte dintre acțiunile deținute la Puma

Marca de echipament sportiv Puma a pierdut din valoarea sa la bursă imediat după ce grupul Kering, controlat de familia Pinault, a vândut o parte dintre acțiuni.

Acţiunile producătorului german de echipament sportiv Puma erau marţi în scădere cu 3,5%, după ce grupul francez Kering a anunţat că a vândut un pachet de 5,9% din acţiunile companiei pentru circa 656 milioane de euro.

În ciuda tranzacției Puma rămâne o companie controlată de familia Pinault deoarece aceasta deține acum 9,8% dintre acțiuni prin grupul de lux Kering și încă 29% prin holdingul Artemis.

În iulie 2020, Puma a raportat o scădere de 30,7% a vânzărilor din trimestrul al doilea, până la 831 de milioane de euro şi pierderi operaţionale în valoare de 114,8 milioane de euro în condiţiile în care izolarea a dus la închiderea majorităţii magazinelor de echipament sportiv din întreaga lume. Cu toate acestea, în ultimele luni, vânzările şi-au revenit odată cu redeschiderea magazinelor.

Pinault, o poveste de succes

Principalul acționar al grupului Kering, François Pinault, a început afacerile de anvergură în 1963, odată cu fondarea companiei Pinault SA. Apoi, după listarea la bursa din Paris în 1988, au urmat achiziții importante care au transformat compania într-un conglomerat denumit Pinault-Printemps-Redoute (PPR).

Pe măsură ce obiectul de activitate al companiilor controlate de François Pinault a avansat de la comerțul cu lemn către produse de lux, acesta și-a lăsat fiul să conducă afacerile. Astfel, în 2013, este fondat grupul Kering, cel care acum deține mărci precum Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Montblanc sau Brioni, grupate în divizia Fashion și Pielărie, precum și Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin sau Girard-Perregaux, componente ale diviziei Ceasuri și Bijuterii.

Cu o avere estimată la 43,8 miliarde de dolari, familia Pinault se află pe locul 27 în clasamentul bogaților lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...