Mini Club Dumbo Kids a fost închis de ANPC. Ce nereguli au găsit inspectorii

Mini Club Dumbo Kids a fost închis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC) după ce au fost găsite mai multe produse expirate și mizerie.

Inspectorii ANPC au mers în control la Asociaţia Elmali /Mini Club Dumbo Kids (after school), din Sectorul 2 al Capitalei, în urma unei sesizări făcute chiar de părinți.

La fața locului, inspectorii ANPC au descoperit o serie de neregului, precum: funcţionarea blocului alimentar fără autorizaţie sanitar-veterinară pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în cadrul After School; utilizarea, ca materii prime a unor produse alimentară cu data limită de consum depaşită; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurităţi; depozitarea, în acelaşi spaţiu de frig, a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora; derularea activităţii într-un spaţiu deteriorat sau neigienizat, tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurităţi.

Acestea nu sunt singurele nereguli descoperite de ANPC. Comisarii ANPC au mai descoperit că lipseau zonele de spălare a vaselor şi veselei, dar şi pentru pregătirea preliminară a materiilor prime, recipientele produselor alimentare erau depozitate direct pe paviment, în spaţiul de desfăşurare a activităţii culinare, alături de alte recipiente cu resturi alimentare, erau folosite produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai, erau utilizate ustensile de bucătărie neprofesionale, sala de mese era amplasată în acelaşi spaţiu unde aveau loc activităţi didactice, activitatea didactică se desfăşura într-un spaţiu deteriorat şi neigienizat: cu calorifere cu impurităţi, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spaţiu existând un miros înţepător, cu zona de trafic a unităţii murdară, cu ciobituri ale pavimentului şi scări din material lemnos, cu deprecieri.

„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situaţie. Aştept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situaţiile similare acesteia!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urma neregulile au fost date amenzi în valoare de 22.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele neconforme, a fost oprită temporar activitatea unităţii până la remedierea deficienţelor şi va fi făcută propunere de închidere definitivă a acesteia.

Cazul se află și în atenția Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...