Ministerul Economiei face plățile pentru Start-Up Nation doar dacă beneficiarii demonstrează crearea locurilor de muncă

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului face plățile din cadrul Start-Up Nation doar dacă beneficiarii demonstrează crearea locurilor de muncă. De aceea, ministerul spune că firmele care au depus documenția spre decontare să transmită către agențiile teritoriale răspunsurile la solicitările de clarificări privind crearea locurilor de muncă.

„Am început și plățile pentru programul Start-Up Nation. Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche și astfel s-a ajuns la situația în care plățile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani. Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări, care în loc să trateze just o măsură pentru antreprenoriat, doar au mimat deschiderea către mediul de afaceri, în scopuri pur de imagine politică. Continuăm să plătim promisiunile statului către mediul de afaceri” – scrie pe Facebook ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Ediția a doua a programului Start-Up Nation, în care se fac aceste plăți, a demarat în decembrie 2018, între Crăciun și Revelion. Peste 33.000 de firme s-au înscris în perioada 27 decembrie 2018-12 februarie 2019. Dintre acestea, aproape 10.000 de firme s-au calificat la finanțare. Cu toate acestea, succesiv guvernele au amânat alocarea banilor pentru plăți, iar pandemia COVID care a izbucnit în martie 2020 a afectat grav inclusiv firmele din program.

Multe dintre ele s-au văzut cu activitatea blocată sau diminuată și nu au mai reușit să facă angajările asumate în planurile de afaceri. Peste 4.000 dintre firmele care și-au îndeplinit obligațiile așteaptă și acum banii promiși de stat. Între 29 martie și 2 aprilie au primit banii solicitatți 422 de firme.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole