Ministerul Mediului pregătește includerea unei noi categorii de mașini în Rabla Plus

Mașinile electrice și hibride plug-in, înmatriculate pentru drive-test și rulate în acest scop, ar putea fi incluse între cele eligibile pentru programul Rabla Plus.

În anumite condiții, mașinile electrice sau hibride de tip „plug-in” înmatriculate pentru drive-test și rulate în acest scop vor putea fi cumpărate prin programul de stimulare a cumpărării de automobile nepoluante, respectiv Rabla Plus. Măsura este prezentă într-un proiect de ordin aflat în dezbatere la Ministerul Mediului.

Totuși, pentru a putea fi considerate noi și cumpărate prin programul Rabla Plus, mașinile trebuie să îndeplinească mai multe cerințe.

În esență, speța prevede includerea în categoria mașinilor ce vor putea fi achiziționate prin programul Rabla Plus a mașinilor electrice sau hibride plug-in folosite pentru drive-test.

Totuși, potrivit proiectului, nu orice mașină electrică sau hibridă folosită la drive-test va putea fi cumpărată prin Rabla Plus, ci doar cele înmatriculate pentru drive-test sau demo cu cel mult șase luni înainte de data vânzării și care nu depășesc 6.000 km parcurși.

O altă condiție pe care va trebui s-o îndeplinească o mașină folosită la drive-test pentru a putea fi cumpărată prin Rabla Plus este ca ea să fie comercializată, după cum stabilește proiectul de ordin, „de către producătorul validat, respectiv de către punctul de lucru/agentul/partenerul autorizat, declarat în cererea de validare și poate avea și calitatea de proprietar”.

După ce proiectul de ordin va intra în vigoare, iar măsura va ajunge să se aplice, aceste mașini „vor putea beneficia de finanțarea acordată prin Program”, potrivit referatului de aprobare a proiectului de ordin aflat în dezbatere la Ministerul Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...