Ministerul Sănătăţii anunţă că a repartizat încă peste 6.600 de flacoane de Remdesivir în spitale care tratează pacienţi cu COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că a repartizat o nouă tranşă, de peste 6.600 de flacoane, de Remdesivir în 69 de spitale care tratează pacienţi cu COVID-19. Totodată, a fost încheiat un nou contract pentru achiziţia a peste 1.400 de flacoane de Tocilizumab, medicament utilizat la pacienţii cu forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătăţii a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie 2021, un număr de 6639 flacoane de Remdesivir în 69 unităţi medicale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MS.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată.

În plus, Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou contract pentru achiziţia a 1.470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente.

Potrivit sursei citate, Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
energie_bursa

Românii fac economie la energie. Consumul populației a scăzut cu aproape...

Prețurile în creștere la energie i-au făcut pe români să consume mai puțin. Consumul populației, în 2022, a fost cu aproape 10% mai mic.  Consumul...